Homeopathie - Algemeen

Bijna iedereen heeft wel eens gebruik gemaakt van één of meerdere homeopatische middelen, maar velen realiseren zich vaak niet wat ze nu eigenlijk slikken.

Homeopathie Algemeen
De grondlegger van de huidige homeopathie is de Duitse arts Samuel Hahnemann (1755 - 1843).
Hij ontdekte de wet van de gelijksoortigheid: 'Similia similibus curentur' oftewel 'het gelijke wordt door het gelijkende genezen'.
Homeopathie is afgeleid van het Griekse woord Homeos = gelijksoortig en Pathos = lijden.


Homeopathie AlgemeenDus aan een ziek mens met bepaalde symptomen geeft een homeopaat een middel wat bij een gezond mens een gelijksoortige reactie kan opwekken. Een voorbeeld is de giftige plant Rhus toxicodendron. Dit kan een homeopaat aan iemand geven die gordelroos heeft, omdat aanraking met de bladeren van deze plant gordelroosachtige huiduitslag veroorzaakt.

Deze homeopatische middelen worden natuurlijk niet puur gegeven, ze worden gepotentieerd: Dit is het krachtig schudden of verwrijven van steeds 1/10e of zelfs 1/100e deel op 9 of 99 delen alcohol of melksuiker (dit is een D1 of een C1 potentie), waarvan opnieuw 1/10e deel of 1/100e deel wordt genomen tot D30 en meer of, wat meer gebruikelijk is in de klassieke homeopathie, tot C30, C200, M ( = C1000), 10M, CM en MM. Ook wordt er steeds meer met LM potenties gewerkt ( = 1 : 50.000!) omdat deze milder werken en je ze vaker kunt geven. Bij deze werkwijze blijft de geneeskracht behouden, hij wordt zelfs versterkt(!), terwijl het niet meer giftig is.

Homeopathie AlgemeenVeel homeopatische geneesmiddelen worden dus bereid uit plantaardige stoffen, waaronder vele giftige planten en bloemen. Maar ook mineralen doen dienst als grondstof voor de bereiding van homeopatische geneesmiddelen, evenals dierlijke producten, waarvan ook vele giftige stoffen die dieren uitscheiden, zoals bijengif (Apis), gif van allerlei slangen (o.a. Lachesis) en spinnen, paddegif en nog veel meer.

Homeopathie AlgemeenOok worden homeopatische middelen gemaakt van ziek weefsel, zoals door tbc aangetast longweefsel of zelfs bloed van een aids patiënt. Verder van opgevangen zon- of maanlicht of van magneetstraling, Homeopathie Algemeenumts straling..
je kan het zo gek niet bedenken of je kan er wel een homeopatisch middel van maken.

Met een klassiek homeopatisch middel behandelt een homeopaat geen op zichzelf staande ziekte, maar een (ziek) mens die uit zijn heelheid of uit zijn balans is geraakt. Hij probeert niet zozeer de ziekte, is de symptomen te bestrijden (zoals wel het geval is bij de homeopatische middeltjes die in een drogist of apotheek verkrijgbaar zijn!!), maar de oorzaak van het ziek zijn te vinden en aan te pakken en de afweerkrachten te verhogen, zodat de zieke mens genoeg kracht heeft om zelf zijn ziekte te overwinnen.

© 2019 Ellen de Lange - Homeopathie Praktijk Purmerend Waterland