Iriscopie - Algemeen

Iriscopie is een diagnose methode, waarmee je in een zeer vroeg stadium afwijkingen kunt waarnemen, die klinisch (nog) niet te constateren zijn. Dit is een groot voordeel, want er kan al ingegrepen worden, voordat een klacht zich openbaart. Voorkomen is altijd beter dan genezen!

Een iriscopisch onderzoek is dus niet alleen aan te raden als u al klachten heeft, maar ook als een jaarlijkse check-up om klachten vóór te zijn. Naast geërfde zwaktes en belastingen, de constitutie, toont de iris ook de conditie van een persoon: Irritaties en ontstekingen, vervuilingen, stress en uitputting, degeneraties, vetstofwisseling (hart en bloedvaten) e.v.a.

Elke diagnose methode heeft zijn voordelen, maar ook zijn beperkingen. Zo ook de irisdiagnostiek. Soms lijkt vanuit de iris een klacht ernstiger, dan hij in werkelijkheid ervaren wordt en andersom. Ook de persoonlijke factor is van groot belang. De opleiding die de iriscopist heeft genoten - niet alleen t.a.v. de iriscopie zelf, maar ook zijn of haar medische kennis - is daarbij van groot belang. Maar ook een goed opgeleide en ervaren iriscopist kan wat over het hoofd zien. Soms ook zijn tekens versluierd. Het is dus altijd aan te raden een gestelde diagnose te laten staven met een algemene anamnese en indien er reden toe is, naar een arts te gaan voor verder onderzoek.

Waar u ook op moet letten als u naar een iriscopist wilt voor onderzoek, is wat hij of zij als therapievorm toepast. Weten waar uw zwakke plekken liggen of wat de oorzaak is van uw klachten is één, maar er wat aan kunnen doen is net zo belangrijk. Dus welke geneeswijze(n) past de iriscopist toe?

In mijn praktijk wordt gewerkt met voeding + supplementen, phytotherapie, klassieke homeopathie en N.E.I.

© 2019 Ellen de Lange - Homeopathie Praktijk Purmerend Waterland