Ellen de LangeOpleiding en motivatie

Toen ik in 1976 slaagde voor het Atheneum (RSG in Purmerend) kon ik niet gelijk mijn draai vinden. Na een jaar sociale academie en een paar jaar werken, waarvan de laatste jaren bij Bio Herba, viel mijn oog op een folder van de Nederlandse Academie voor Natuurgeneeskunde in Hilversum. Hier viel alles op zijn plaats: Mensen helpen bij hun problemen en klachten d.m.v. inzicht verkrijgen in de oorzaak, waarbij lichaam en geest niet los van elkaar worden gezien en ook ziektes en kwalen niet los worden gezien van die mens en zijn omgeving. Genezing bieden m.b.v. natuurlijke medicijnen, die lichaam en geest versterken i.p.v. vergiftigen.

Ik was zo enthousiast, dat ik mijn baan bij Bio Herba opzegde (ik bleef wel de vrijdagavonden en zaterdagen werken) en ging studeren aan de NAN te Hilversum. In 1984 studeerde ik af in o.a. de vakken klassieke homeopathie, algemene natuurgeneeskunde, phytotherapie, iriscopie, voedingsleer en astrologie, naast de verplichte vakken anatomie, fysiologie, embryologie en pathologie.

Dit is inmiddels alweer ruim 30 jaar geleden en nog steeds doe ik dit werk met veel enthousiasme. Verschillende keren per jaar volg ik na- en bijscholing in zowel de homeopathie, algemene medische kennis, nieuwe ontdekkingen op orthomoleculair gebied als andere voor mijn praktijk relevante opleidingen en cursussen. Zo heb ik in 1996 een opleiding voor NEI therapie gedaan en in 2012 ben ik gecertificeerd als CEASE therapeut.

Direct na mijn afstuderen startte ik mijn praktijk boven de reformwinkel Bio Herba (nu Bio Rosa) op Padjedijk 30. Daarna heb ik nog praktijk gehouden op Grevelingenmeer 40.
Sinds 2001 houd ik mijn praktijk op Meteorenweg 71 in Purmerend.

© 2019 Ellen de Lange - Homeopathie Praktijk Purmerend Waterland